5 ÉRV, HOGY MIÉRT VÁLASSZ MINIMALISTA EZÜST ÉKSZEREKET

minimalista női ezüst ékszer

A felgyorsult mindennapokban, amikor szinte alig marad időnk saját magunkra, igenis jár nekünk Nőknek, hogy néha valami különlegessel ajándékozzuk meg magunkat!

Korábban problémát jelentett nekem megtalálni a hangulatomhoz, öltözékemhez, vagy épp az aktuális programjaimhoz megfelelő kiegészítőket, amikben egész nap jól érzem magam.

Ha te is néha így érzed és szeretnél kicsit megújulni, akkor olvasd el az 5 érvemet, hogy miért válassz minimalista ezüst ékszereket!

1. Letisztult, trendi design

Öltözékünkkel, frizuránkkal, vagy épp a sminkünkkel épp úgy üzenetet közvetítünk magunkról a külvilág számára, mint az ékszereinkkel, amit viselünk.  

Személy szerint, én nem szeretem a feltűnést, inkább visszafogott, ám mégis olyan ékszereket hordok szívesen, amikkel a legjobban ki tudom fejezni a személyiségemet. 

minimalista női ezüst ékszer

Ez volt a legfőbb oka, hogy első látásra beleszerettem a minimalista stílusba.

A minimalista ékszerek aprók, nem hivalkodóak, letisztult formavilágot képviselnek. 

Mindamellett, hogy számos geometriai forma is megtalálható közöttük, a stílus egésze trendi, divatos megjelenést biztosít. 

A kevesebb néha több, szól a mondás és ez teljes mértékben igaz a minimalista ezüst ékszerekre.

2. Kényelem

Ha új cipőt, vagy ruhát vásárolunk, sok szempont mellett az egyik legfontosabb, amire nem árt, ha odafigyelünk, az a kényelem.

Miért lenne ez másképp, ha például új ékszereket szeretnénk beszerezni? A minimalista ezüst ékszerek erre a problémára is megoldást kínálnak!

minimalista női ezüst ékszer

Mivel a legtöbb design apró, vékony és nagyobb köveket sem tartalmaz, így nem kell attól tartanod, hogy beleakad pl. a felsőbe, amit épp hordasz.

Szinte észrevétlenek maradnak a kecses nyakláncok, vagy apró, de annál kifejezőbb fülbevalók. Kicsit olyan érzés, mintha nem is viselnéd őket, de a tudat, hogy új, kedvenc darabjaid veled vannak, mégis kellemes érzést és magabiztosságot ad.

3. Kombinálhatóság & Szettek összeállítása

Az egyik legfőbb ok, amiért ma már csak minimalista ezüst ékszereket hordok, hogy remekül lehet egymással kombinálni őket!

Épp a letisztult, egyszerű stílus miatt kimondottan jól is mutatnak együtt, egyszerre több darabot viselve szuper szetteket tudsz összeállítani magadnak.

Ezüst gyűrűk esetén bátran hordj akár 3-4 különböző darabot egy kezeden! 

minimalista női ezüst gyűrű

De nem csak a gyűrűket érdemes kombinálni. 

Ezüst nyakláncok esetén kifejezetten divatos pl. egy rövidebb chokert együtt hordani egy hosszabb típusú nyaklánccal.

minimalista női ezüst nyaklánc 

Ha egy kicsit ’bevállalósabb’ vagy és nem ijedsz meg az extrémebb megoldásoktól, akkor két hosszabb nyakláncot rendhagyó módon, a hátadon lógatva is viselhetsz. Ehhez persze szükség van egy hátul kivágott ruhára is.

minimalista női ezüst nyaklánc 

Ha fontos számodra az egységes megjelenés és szereted a szetteket, akkor a minimalista ezüst ékszerek ebben is jó választást nyújtanak.  

Mivel népszerűek a különböző geometriai formák a minimalista stílusú ékszerek között (pl. kör, hatszög, négyszög, téglalap, háromszög), ezért egyszerűen tudsz magadnak szetteket kitalálni és tovább kombinálni kedvenc darabjaidat ezekből a formákból. 

4. Bármilyen alkalomhoz illik

Legtöbb ruhánkat, kiegészítőnket csak bizonyos alkalmakhoz tudjuk felvenni. Mást választunk egy hétvégi családi ebédhez, mást egy csajos beülős estéhez és természetesen egy állásinterjúra is az alakomhoz megfelelő darabot választjuk ki. 

A jó hír, hogy a minimalista ékszereket szinte tényleg bármilyen alkalomhoz tudjuk viselni. Akár még edzőteremben is megállják a helyüket! :)

minimalista női ezüst ékszer

Ha épp csinosabban öltözködünk..

minimalista női ezüst ékszer

vagy csupán hagyományos utcai ruhát veszünk fel..

minimalista női ezüst ékszer

a minimalista ékszereink sosem fognak csalódást okozni.

5. Szuper ár / érték arány

Köztudott, hogy mi Nők, impulzív vásárlók vagyunk. Ez azt jelenti, hogy, amikor vásárolunk valamit, az esetek döntő többségében az érzelmeinkre hallgatunk és azok befolyásolnak minket a vásárlás meghozatalakor. 

Mindezek ellenére természetesen nekünk is nagyon fontos, hogy érezzük jól jártunk. Nem csoda, hogy pl. egy új ruha, vagy kiegészítő vásárlásakor különösen jó érzés, ha nem csak jó minőséget választunk,  de jó áron is jutunk hozzá!

Minimalista ékszerek esetén sincs ez másképp.  Nem csupán a design, a megjelenés számít, hanem fontos, hogy odafigyeljünk a minőségre is.

Ha 925 sterling ezüstből készült ékszereket választasz, akkor eddigi tapasztalatom szerint,  ár-érték alapján a legjobb döntést hozod meg. 

marscha ékszer 

Az ezüst, mint népszerű nemesfém, szemben a bizsukkal,  biztosítja az elvárható minőséget és így az extra hozzáadott értéket is. Továbbá az ezüst ékszereket könnyen lehet méretre igazítani (gyűrűk esetén fontos szempont), tisztításuk is egyszerűen megoldható és a fém allergiával küzdők számára is megfelelő választás. 

Sokan preferálják azonban az arany ékszereket az ezüsttel szemben. Természetesen az arany, mint drágább nemesfém sokak szemében még nagyobb értékkel bír, ám emiatt az ezüstnél lényegesen drágább is.

ezüst vs arany

Ha ragaszkodunk az arany színekhez, de mégsem szeretnénk túl sokat költeni, akkor a legjobb megoldás, ha aranyozott ezüst ékszereket választunk! Az eddig bemutatott ékszerek mind 925 sterling ezüstből készülnek és 14 karátos arannyal vannak bevonva. 

Bízom benne, ha korábban nem ismerted a minimalista ékszerek világát, akkor érdekes információkkal gazdagodtál! Ha pedig ez az egyre népszerűbb stílus nem volt új számodra és már előtte is szimpatizáltál vele,  akkor csak megerősített, hogy jó az ízlésed!

Ha úgy gondolod, hogy mást is érdekelhet az írás, akkor kérlek oszd meg Te is, kommentben pedig írd meg melyek a Te kedvenc darabjaid! 


2 hozzászólás


  • Zsőfi Liquid error (comment line 5): The format option 'month_day_year' is not a supported format.

    Szuper blog cikk, nagyon érdekes volt olvasni! Hamarosan beszerzem első minimalista ékszereimet! ☺️


  • Sanyika Liquid error (comment line 5): The format option 'month_day_year' is not a supported format.

    Engem meggyoztetek! I ♥️ Marscha!


Szólj hozzá

Hozzászólásokat moderáljuk mielőtt nyilvánosságra kerülnek