TIPS ON HOW TO KEEP YOUR JEWELRY CLEAN

Tippek, praktikák hogyan tartsuk tisztán, hogyan tisztítsuk ezüst ékszereinket

Sokan azt hiszik,  hogy kizárólag a mindennapi viseléstől feketedik el az ezüst. Valójában az ezüstöt az ezüst-szulfid színezi sötétre, ami a levegőben található kén és az ezüst alkotott vegyülete. 

Ezért fontos, hogy ékszereinket megfelelő helyen tároljuk ( lehetőleg a tőlünk kapott ékszerdobozba rakva, nedves helytől mentesen), és kifejezetten ezüst ékszerekhez való tiszítókendővel vagy folyadékkal tisztítsuk, ha szükség van rá. 

Az alábbiakat betartva és alkalmazva könnyen tudjátok tisztítani ékszereiteket:

Ezüst ékszerekben nem szabad termálfürdőkbe menni, hiszen a víz kéntartalma gyorsan megszínezi az ezüstöt.

Ne krémezd be a kezed, ha ékszert hordasz, mert a zsíros krém bekoszolja kedvenc darabodat.

A parfüm sem tesz jót az ékszernek, ha teheted kerüld el, hogy ékszeredre parfüm kerüljön.

1, Ékszertisztítás ezüsttisztító folyadékkal

Néhány esetben az egyszerű mosás nem segít visszaadni az ékszer fényét. Ebben az esetben vess be egy speciális ezüsttisztító folyadékot.

 Folyadék alkalmazása:

1. Önts ki tányérba egy kevés ezüsttisztító folyadékot!

2. Szívd fel a folyadékot egy szivaccsal, vagy egy puha ronggyal!

3. Óvatosan dörzsöld át vele az ékszert!

Ne körkörös mozdulatokkal, hanem egyenesen, oda-vissza dörzsöld az ékszert, ellenkező esetben könnyen megkarcolódhat! Puha, lágy mozdulatokkal tisztítsd.

4. Öblítsd le az ékszert folyóvíz alatt!

5. Egy tiszta, puha (pamut) ronggyal töröld tisztára!

2. Ékszertisztítás fogkrémmel

Válassz ki egy egyszerű, fehér színű, nem fehérítő hatású fogkrémet! Nyomj belőle borsónyi darabot egy puha, enyhén megnedvesített rongyra, vagy szivacsra, majd óvatos, egyenes mozdulatokkal dörzsöld bele az ékszerbe!

Légy nagyon gyengéd, és karcolás-gyanús esetekben azonnal hagyd abba a tisztítást, és mosd le a fogkrémet!

Az ékszerről eltávolított szennyeződés miatt a rongy/szivacs elszíneződhet – ezt távolítsd el, és folytasd tovább a műveletet! A tisztítást ugyanúgy fejezd be, mint a fenti esetben!

3. Ékszertisztítás szódabikarbónával és sóval

Erősen szennyezett ezüst esetén használhatunk szódabikarbónát is. Ám csak óvatosan, mert erősen károsíthatja az ékszert!

Egy üvegtálat bélelj ki alufóliával, az ezüstöt tedd a tálba, majd szórj rá 2-3 evőkanál szódabikarbónát és egy teáskanál sót.

Önts rá forró vizet, és hagyd állni az oldatban az ezüstöt. A víz egy idő után elszíneződik – zavaros lesz -, az ezüst viszont olyan szép, mint új korában. Öblítsd le a megtisztított tárgyakat és puha ruhával törölgesd át.

Ha bármilyen kérdésed van ékszer tisztítással kapcsolatban, kérlek írj Nekünk üzenetet és igyekszünk mihamarabb válaszolni! 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.